RETREAT SRDCE LEMURIE S VELRYBAMI V POLYNÉSII. KLIKNI TADY PRO VÍCE INFO >

#157 Kde žiješ svou myslí?

264x0
#ALOHADĚLOHA
Podle nedávného výzkumu z roku 2021 provedeného na Stanfordově univerzitě tráví průměrná žena až 47 % svého dne myšlením o něčem jiném, než co právě dělá. To znamená, že mnoho z nás prožije téměř polovinu života v minulosti nebo v budoucnosti! Jaký to má reálný vliv na tvůj život? A jakým způsobem já učím to změnit?

***
Tento týden jsem si odskočila prozkoumat dva ostrovy, Posvátný Ostrov a Zahradu Ráje, kde jsou se mnou i rituální perličky, se kterými pracuji pro ženy v Rituálu Vědomí Velryb. Posvátný ostrov mi daroval možnost podpořit kolektivní vědomí a to hned v Polynéském rituálu s průvodcem, který měl tradičně tetování úplně všude a byl opravdu silou přírody. Hrála jsem tam na mušli a sbírala bludišťáky za podporu světa 😀 A teď pomaličku vylézám z měsíčkové chýše a chystám se na další rituál na podporu míru. Cítím ten náš svět teď trochu silně a není mi to jedno.
šťavnatá svatyně.

Dnes spolu prozkoumáme, proč je tak klíčové trávit čas v přítomnosti a jak na to reaguje tvá mysl a tvé tělo. Mrkneme se i na konkrétní vědecké důkazy. Mám pro tebe mňamku pro tvoji zvědavou mysl!

Psychologie nám říká, že ignorování přítomného okamžiku může mít vážné důsledky na tvé duševní zdraví. Studie z roku 2020 z Univerzity v Kalifornii ukázala, že dlouhodobý stres spojený s neustálým přemýšlením o budoucnosti zvyšuje riziko úzkostných poruch. A věř nebo ne, ale více než čtvrtina žen trpí právě úzkostí, která přechází v panické stavy! Ignorování přítomnosti ale nevede jen k psychické nerovnováze, naše fyzické zdraví také trpí, když žijeme mimo přítomnost. Studie publikovaná v časopise „Journal of Psychosomatic Research“ v roce 2019 zjistila, že ženy, které tráví více času v myšlenkách o budoucnosti, mají vyšší riziko výskytu kardiovaskulárních onemocnění. Je mi jasné, že si říkáš, že k tomu nepotřebujeme výzkumy, že to je přeci jasné. To sice ano, ale často zapomínáme, že naše volby a bytí tady a teď opravdu ovlivňují naše těla.

A teď k tomu, proč bychom se měly o sebe starat? Kromě toho, že je to naší přirozenou podstatou, tak statistika hovoří sama za sebe – podle Světové zdravotnické organizace (WHO) jsou ženy častěji postiženy úzkostnými a depresivními poruchami než muži. Trávením času v přítomnosti a péčí o svou duševní rovnováhu snížujeme toto riziko a zlepšujeme kvalitu svého života.

Jedna ze studií potvrzující tento fakt je studie z Harvardovy univerzity, kde vědci sledovali účastníky, kteří pravidelně praktikovali meditaci. Zjistili, že ti, kdo meditovali pravidelně, měli výrazně nižší hladinu stresových hormonů v krvi. Konkrétně se ukázalo, že účastníci měli až o 25 % nižší hladinu kortizolu, což je stresový hormon. Tato studie nám ukazuje, že trávení času v přítomnosti pomocí meditace může mít přímý vliv na snižování stresu a zlepšení našeho duševního zdraví — a co teprve trávení času v přítomnosti a potěšení a BLAŽENOSTI! I to jde a to vše také vede kromě jiného k hormonální rovnováze a ladění menstruačního cyklu.

A teď k tomu důležitému, co už ode mě znáš. Meditací může být i tanec. Kdykoliv se propojuješ s tím, co cítíš právě teď. S tím, jak se tvé tělo má a co potřebuje. S tím, co je teď a teď a teď, tak zjistíš, že je možné úplně všechno.

Lidé, kteří se zaměřují na přítomný okamžik, mají tendenci mít vyšší míru štěstí a vyrovnanosti a mnohem vyšší pozitivní emocionální prožitky v průběhu dne.

Každá jedna aktivace, meditace, praktika, dech a tanec, do kterých tě zvu, tě propojují s přítomným okamžikem a tvou duší, což vyživuje tvé zdraví.  

Vedu tě k zaměření se na přítomný okamžik — na to opravdové TEĎ & TADY, které přináší reálné změny do tvého života.

Právě teď je čas o sebe pečovat a být v životě tady a teď. Prožívat tu cestu života, která se ti otevírá a být přijemně překvapená z toho, co přinese. Přece nechceš prožít polovinu svého života v minulosti nebo v něčem, co se ještě nestalo a možná ani nestane? 

 Buď tady a teď, s jedním nádechem. S jedním pohybem. Zvol si <3

šťavnatá slova.

“Gifting the moon blood with a prayer to the earth.

The sky colors the shades of orange, pink, red and gold.

The most beautiful story ever told.

Listen.

I have never seen these colors before.

The power of a ritual prayer.

Gifting the moon blood where it belongs.

The earth blooms and sings her song.

Once there was peace, the human kind lived in harmony with all living beings.

They all knew they are the greatest technology.

Do you remember?

Gifting the moon blood back to the earth.

So no more blood is shed.

Restoring the golden thread.

Of Love, Care and Connection beyond the veils of misconception.

Beyond the agenda of the business of war.

Gifting the moon blood back to the earth.

And singing her song of Well-being, Freedom and Peace.

Please.

With your prayer.

Gift the moon blood back to the earth.”


šťavnatá čtení.

Spousty dalších příběhů z mého života i ostatních najdeš na mém blogu. Koukni a nech se vzít na cestu inspirace tady >>>
štavnatý INSTAGRAM.

Instagram šťavnaté svatyně žije! Najdeš tam spousty krásných vizuálních dobrot, nakouknutí do mého osobního života skrze storýčka, hlášky a život. Koukni a přidej se tam ke mně: @eliskavaea pro češtinu a @eliska.vaea anglicky, taguj mě a moji, naši, tvoji hlášku jako hashtag #alohaděloha 🙂
štavnatá hudba.

Pojď si zatančit a užij si to, jak chutná to tvé teď.

MILUJI tě.

NEBUĎ SUCHÁ BUCHTA. NAJDI SVOU NÁPLŇ.

Mrkni také na instagram....

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • PDF HARMONIE HORMOMŮ

    Dovol si prozkoumat své tělo a porozumět svému cyklu díky PDF manuálu Harmonie Hormonů. V tomto PDF se dozvíš úplně všechno, co potřebuješ vědět k tomu, abys začala ladit své tělo s přirozenými změnami tvých hormonů.